Почистване на DPF ФИЛТРИ И КАТАЛИЗАТОРИ

Какво представлява DPF и FAP - филтър за твърди частици и какво е предназначението му?

DPF и FAP филтрите са системи използвани при дизеловите автомобили за почистване на твърди частици. 

При дизеолвите автомобили се използват DPF и FAP филтри за пречистване на саждите, причинени от изгарянето на твърди частици. Твърдите частици се образуват при изгаряне на дизеловото гориво в цилиндъра и горивната камера. С времето и километрите тези твърди частици се натрупват и запушват (задръстват) така попуярния DPF или FAP филтър.

Задръстването на DPF/FAP филтъра може да доведе до редица проблеми с вашия автомобил, като неравномерно работене на двигателя, променен звук на автомобила, запушването на тези филтри е възможно да направи колата ви "по-мудна".

Поставя се филтърът на машината, мие се с гореща вода с добавен в нея специален препарат. Филтърът се върти междувременно през 15-20 минути, за да се "продуха" и от двете страни, тъй като машината, освен процедурата на промиването с горещата вода с добавения в нея препарат, периодично - през около минута, прави и въздушен удар.


DPF филтър

DPF/FAP филтри за твърди частици


Разлика между DPF и FAP:

  • DPF филтър - "Diesel Particulate Filter" - филтър за пречистване на твърдите частици от изгорелите газове
  • FAP Филтър - "Filtre à Particules" - използва се при френските автомобили и е предназначен да улавя твърдите частици (сажди) и да сведе до минимум изпускането им в атмосфрета с цел запазване на околната среда

Важно: ДПФ / ФАП филтъра улавят само и единствено твърдите частици и не трябва да се бърка с КАТАЛИЗАТОР (при катализатора протичат химични процеси).

Същността на филтъра за твърди частици DPF или FAP е изградена от пореста керамична материя с "кутийки" с много малки размери - около 0.07 до 0.09 мм2. При преминаването на вече отработените газове от цилиднъра към DPF/FAP филтъра саждите се улавят,а през тесните порички преимнават газовете, които през изпускателната система (ауспуха) излизат в атмосфрета. Така се намалява максимално замърсявнето на околната среда и изпускането на "сажди" се свеждо до 1 мг/км.  

С течението на времето и работата на двигателя, DPF/FAP (филтърът за твърди частици) се запушва и смущава нормалното функциониране на вашия автомобил. 
 

DPF филтър

DPF/FAP филтри за твърди частици схема на газовете


ВАЖНО: Не препоръчваме физическо и софтуерно премахване на ДПФ/ФАП филтъра за твърди частици

Това може да доведе до допълнителни странични ефекти в работата на двигателя или изпускателните системи.

Препоръчваме ви демонтиране на DPF/FAP филтъра и неговото машинно почистване, което напрактика ви осигурява безаварийна работа на двигателя, както и минилани разходи за допълнителни ремонти и усложнения.

Запушения DPF/FAP филтър покачва разхода на гориво и затруднява работата на двигателя. 

ВАЖНО: В София затягат мерките и санкциите за замърсяването на околната среда от изгорелите газови на  дизеловите автомобили. Очаква се мобилните патрулки да бъдат оборудвани със специални уреди, измерващи нивото на замърсяване на околната среда. Автомобилите със завишени нива на замърсяване ще бъдат временно спирани от движение. Очаква се това да се въведе и в останалите части на страната.

Видео: Спират от движение колите, отделящи вредни газовеИзточник: nova.bg/news/view/2017/09/22/193704/спират-от-движение-колите-отделящи-вредни-газове/

За контакти:

Телефон: 0899 697 510

Имейл: kuzmanovbg@abv.bg

Работно време:

Понеделник - Петък: 9:00 - 18:00 ч.

Събота: 09:00 ч - 14:00 ч.

Фейсбук страница:

Партньори:

Напомянме ви, че всички клиенти на ТЕХНОШОП имат правото да се възползват от 10 % отстъпка за всички наши услуги.

Technoshop.bg - Продукти за здраве, красота и бизнес!

Почистване на DPF/FAP филтри и катализатори

Машинно почистване на филтър за твърди частици - DPF/FAP и катализатори.

Прочети повече

Компютърна диагностика

Диагностична апаратура, която чете сензорите на DPF/FAP филтрите.


Прочети повече

Монтаж и демонтаж

Предлагаме монтаж и демонтаж на DPF/FAP филтри и катализатори на автомобили, бусове и камиони .

Прочети повече